Tandkristal en Tanden bleken

   06-20930266

 Het swarovski tandkristal is echt de trend voor een stralende, schitterende glimlach!

Bij ‘Ambiance Drenthe” kunt u nu die mogelijkheid benutten. In enkele stappen kunnen wij bij u een tandkristal plaatsen. Het plaatsen doet geen pijn en beschadigd ook uw tand niet.Wij werken met hoogwaardige tandheelkundige materialen. Betere kwaliteit Swarovski Kristallen! De beroemde Oostenrijkse kristallen worden zoals bij de orthodontist de beugel, met dezelfde lijm geplaatst. Ook hebben wij 18 krt. gouden tand decoraties.Een artistieke manier om iets bijzonders van uw tanden te maken.Het plaatsen van de 18 krt. gouden sieraden gaat op dezelfde manier als bij de Swarovski kristallen. Veilig en pijnloos dus!!! Deze lijm is niet schadelijk voor de tand en ook niet voor de gezondheid.

 

 

 
 06-20930266

Het plaatsen duurt ongeveer 10-15 minuten. Er wordt hygiënisch gewerkt met latex handschoenen zoals in een tandarts praktijk. Het tandkristal kan minimaal twee weken blijven zitten tot 1 jaar of langer. Voordat ik het tandkristal ga zetten wordt de tand goed gereinigd. Idee: om eerst de tanden te bleken alvorens een steentje te plaatsen. Dit kan maar hoeft niet persé. De tand wordt schoon en droog gemaakt met de daarvoor speciale reiniging die orthodontisten ook gebruiken.

  06-20930266

 In films en reclames zie je niet anders dan filmsterren en andere beroemdheden die met hun spierwitte glimlach van het witte doek spatten. En ook in Nederlandse tijdschriften en tv programma’s stralen de prachtig witte tanden je tegemoet. Een wit gebit, wie wil dat nu niet?

 

't BLEKEN van Uw Tanden

Uw gebit BLEKEN voor een STRALENDE lach!

 06-20930266

Tanden zijn van nature niet spierwit, ze zijn wat gelig. Naarmate je ouder wordt hopen kleurstoffen uit voeding zich op je tanden door het steeds dunner wordende glazuur naar het tandbeen op.

Uw gebit BLEKEN 

Waarom Tanden bleken?
Ons gebit is onder invloed van je dagelijks leefpatroon zoals het drinken van koffie, thee, wijn (zogenaamde ‘tannines’ hierin) en ook roken (tabak) spelen een belangrijke rol. Door de pigmenten in voedsel,  krijgt met aanslag op het glazuur maar ook leeftijd speelt een rol in de mate van verkleuring. Maar de tint wordt bepaald door het tandbeen welke onder het glazuur ligt. Bij ‘Ambiance Drenthe’ kunt u in een kortdurende, veilige behandeling weer een prachtige, stralende witte lach creëren.Eigenlijk zou u het moeten bekijken zoals u ook iedere paar maand naar de kapper gaat zo gaat u ook om met uw gebit om te bleken! U eet en drinkt immers elke dag, dus elke dag heeft u weer die aanslag op uw witte kleur van uw tanden. 

 Is het pijnlijk?

Wij gebruiken een peroxide bleek gel gebaseerd op een sodium oplossing. De behandeling is geheel pijnloos en neemt ongeveer 1 uur in beslag. Soms kan er na de behandeling een klein beetje overgevoeligheid ontstaan op de tanden. Dit verdwijnt echter snel. Wij raden u aan het eerste uur na de behandeling geen consumptie te gebruiken behalve water. Tanden bleken met deze peroxide  methode is geheel veilig en kan ongeveer eens per 6-9 maanden herhaald worden. Afhankelijk van uw consumptie gebruik zoals eerder genoemd en ook andere sterk kleurende levensmiddelen zoals spinazie en rode kool e.d. wel gezond natuurlijk maar zeker de eerste dag af te raden.  Wij adviseren u niet te roken het eerste uur na de behandeling!

Wat gebeurt er met vullingen en kronen?
Witte vullingen vervaardigd van composiet en kronen verkleuren in de regel minder snel dan glazuur van de tanden en kiezen. Het is echter geen probleem de behandeling van het bleken uit te voeren. Mocht er in het front van uw gebit een vulling zijn dan kan de tandarts dit gemakkelijk verhelpen door deze te vernieuwen en composiet gebruiken.  
Uiteraard kunnen wij u een persoonlijk advies geven bij het intake gesprek direct voor de behandeling.

Is de behandeling veilig voor mijn tanden en tandvlees?
Ja, onze tandbleekmiddelen zijn pH neutraal. Dat wil zeggen dat het middel geen schadelijke zuren bevat. Alle genoemde producten zijn wetenschappelijk getest in een laboratorium op hun veiligheid en werkzaamheid. Diverse tandartsen en wetenschappers staan garant voor onze producten. In de Verenigde staten worden onze producten al jaren gebruikt en heeft uitstekende referenties. In Nederland is de wetgeving aangescherpt waardoor er maar een beperkt aantal -6% waterstofperoxide gebruikt mag worden. Waterstof peroxide is een kleurloze vloeistof die bitter smaakt en goed oplost in water. Mocht u per ongeluk iets van de waterstofperoxide inslikken dan is dat niet erg door de weinige concentratie % die het bevat. Dit kan hooguit een lichte diarree tot gevolg hebben. Blijf daarom altijd rechtop zitten en ga niet liggen met tandenbleek gel in uw mond. Tevens wanneer u slecht aansluitende vullingen heeft of blootliggend tandbeen is het af te raden te gaan bleken voordat u deze problemen door de tandarts heeft laten verzorgen en oplossen. Het probleem kan dan voorkomen dat de bleeklepel waar de gel op komt gaat afwijken van uw tanden en u tandvlees irritatie kan geven welke niet ernstig zijn bij de geringe hoeveelheid die wij gebruiken. Door de oxiderende werking die waterstofperoxide heeft (welke overigens oplost in water) komt er een chemische reactie tot stand die electronen opneemt van een andere stof en daardoor andere eigenschappen geeft zoals geur en kleur.      

De chemie van tand verkleuring!
De kleur van je tanden wordt voornamelijk bepaalt door de kleur en dikte van het tandbeen. Dit verschilt van persoon tot persoon. Het tandglazuur wat wij zien en eroverheen ligt is voornamelijk doorzichtig. Door veroudering wordt het tandglazuur dunner en worden de tanden donkerder door de verandering in mineralenstructuur van het tandbeen. Dit is niet weg te poetsen met whitening tandpasta!
Door het aanbrengen van bleekgel dringt de waterstofperoxide door het tandglazuur tot het binnenste van de tand naar het tandbeen. Daar bindt het aan de pigmenten die verkleuringen van het tandbeen veroorzaken. Waterstofperoxide valt de chemische verbindingen aan waar het pigment uit bestaat waardoor deze kleurmoleculen omgezet worden in kleurloze restproducten.

Wat is waterstofperoxide?
Een molecuul waterstofperoxide (H2O2)bestaat uit 2 zuurstof en 2 waterstofatomen. De binding tussen de 2 zuurstof atomen heet een ‘peroxidebinding’ welke vrij makkelijk loslaat. Als dat gebeurt ontstaan er twee H-O- radicalen die gemakkelijk reageren met andere stoffen zoals met pigmenten in tanden. Een oplossing van waterstof peroxide is daarom erg reactief.   

Fabel: van whitening tandpasta krijgt u wittere tanden.
Nee! Wel een schoon gevoel maar geen wittere tanden. Een whitening tandpasta kan de aanslag van consumptie zoals boven omschreven iets reduceren maar uw tanden worden hierdoor niet gebleekt. Sterker nog; een wihtening tandpasta bevat een zuiveringszout waardoor uw tanden bij langdurig, dagelijks gebruik erosie (is een mindere harde massa) verschijnselen kunnen krijgen. Het glazuur wordt hierdoor poreuzer!  Hierdoor worden de tanden en kiezen vatbaarder voor o,.a,. temperatuur verschillen en gaatjes! Alleen door het bleken met waterstof peroxide (of carbamide peroxide, dit is een chemische stof samengesteld uit ureum en waterstofperoxide waaruit het reactive waterstofperoxide kan vrijkomen) zijn wittere tanden mogelijk! Sommige whitning tandpasta’s bevatten waterstof peroxide maar de procentuele inhoud is dusdanig weinig dat de tanden daar niet veel witter van worden,

Fabel: bleken is schadelijk voor uw gebit.
Nee! Er bestaan bleek materialen die schadelijke stoffen zoals chloor dioxide bevatten. Bij langdurig gebruik kan dit schadelijk zijn voor uw gebit. Wij werken voornamelijk met waterstof peroxide. Carbamide peroxide is ook veilig maar een complexer bestanddeel daar het tijdens het bleekproces eerst omgezet wordt naar waterstof peroxide en in stap twee wordt dit omgezet naar water en zuurstof. Waterstof peroxide bevat meer zuurstof en dit is essentieel voor het bleken van uw tanden. Hoe meer zuurstof hoe sneller uw tanden wit worden.  

 
BEL: 06-209 302 66
 
 

Cadeaubon bestellen?

Klik hier

Recent nieuws

17-06-2018     moeder- vaderdag korting 09-03-2018     VOORJAARS aktie 'Snijden ver Mijden' 20-01-2018     ontharen

Nieuwsarchief >

Contact

Wij werken alleen op afspraak! 

Reserveren kan telefonisch! Spreekt u bij 'in gesprek' gerust onze voicemail in dan bellen wij u graag terug. Of geef onze voorkeur een WhatsApp bericht.  Gemaakte afspraken annuleren kan uitsluitend tot 24 uur van te voren. 

Gemaakte tijd voor een anamnese/intake gesprek wordt berekend en bij afname diensten afgetrokken van de totaal prijs. 

06-209 302 66

Ambiance Drenthe; Hoogeveen, Assen en Emmen.

Ambiance Drenthe 
van Echtenstraat 14b
7902 EN Hoogeveen


Ambiance Drenthe 


Mobiel; 
Emmen, Assen

 

BESTBUILD IT & INTERNETDIENSTEN